maanantai 24. marraskuuta 2014

KLIA2 - Onko tämä maailman mahtavin lentoterminaali?

Kuala Lumpurin uusi halpalentoterminaali onkin huikea paikka

Edellisessä blogimerkinnässä mainittiin uusi halpalentoterminaali. Nyt on aika katsoa tarkemmin, miten se toimii.

Se toimii.


Ensin logistiikka. KLIA2 on nyt integroitu Kuala Lumpurin ympäristön raideliikenteeseen. Terminaalista kulkee suora junayhteys Kuala Lumpurin keskusasemalle (Sentral), yhden pysähdyksen taktiikalla: KLIA1 ensin ja sitten keskusta. Matka maksaa RM35 myös silloin, kun menee express-versiolla. Hieman hitaampi versio pysähtyy parilla väliasemalla, maksaa saman ja on ehkä noin 5 minuuttia hitaampi. Molemmat siis toimivat. Ei enää busseja eikä kuljetuspainajaisia.


Tämä kuva näyttää KLIA2-terminaalin sijainnin suhteessa KLIA1-terminaaliin, joka näkyy kuvassa taustalla. Kannattaa huomata, että Air Asia on kasvanut hurjaa vauhtia. Kun samaan aikaan kansallinen Malaysian-lentoyhtiö on kokenut kohtuuttomia vastoinkäymisiä, Air Asia on nappaamassa valtaosan Malesian Aasian-yhteyksistä. Huomaa myös, että Air Asia ei ole ainoa lentoyhtiö, joka käyttää KLIA2-terminaalia. Niinpä KLIA2 on alusta alkaen suuri terminaali, josta on tiheästi lähtöjä kaikkialle Aasiaan ja Australiaan. Vanha LCCT-terminaali oli kieltämättä ahdas ja ankea, mutta KLIA2 on alusta alkaen rakennettu suuren maailman kokoluokkaan.


KLIA2 onkin dynaaminen ja siten elämänmyönteinen terminaali, jossa on jatkuvasti matkustamisen meininkiä. 


Tilaa on myös pienelle lepohetkelle terminaalin ylätasolla. Iso ruokatori ja ketjuravintolat tarjoavat aasialaisia ja kansainvälisiä herkkuja, ja samassa tilassa on myös paljon lattiapinta-alaa missä levätä ennen lentoa.


Tax free -osasto on KLIA2:n erikoisuuksia. Se on rakennettu futuristiseksi teemapuistoksi, jossa on jännittävää etsiä matkamuistoja, juomia tai matkatavaraa.


Kukapa voisi vastustaa näitä KLIA2-terminaalin verovapaita myymälöitä.


Air Asia on dynaaminen ja nopeasti kasvava halpalentoyhtiö, jonka avulla voi tutustua Aasiaan nyt ennen näkemättömällä tavalla, laajuudella ja edullisuudella. On vain osattava olla riittävän ajoissa varaamassa lentoja. Taustalla kansallisen lentoyhtiön koneita ja KLIA1-terminaalin rakenteita.


Monien palvelujen joukosta erottuu huikea idea: kapselihotelli, jossa on erittäin kohtuulliset hinnat ja järkevä palvelutaso. Alkaen kolmen tunnin urvahdus lentojen välissä maksaa noin 10 euroa, ja sillä hinnalla saa lennon pölyt pois suihkussa, pyyhkeen ja oman kapselin, jossa voi myös ladata sähkölaitteiden akut ja tsekata sähköpostit wifi-verkon avulla.


Kapselihotellin oma luola on tällainen. Jo muutama tunti rentoutumista ja lepoa auttaa hyvin vauhtiin ja Aasian ihmeiden tutkimiseen!

* * *

Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan Malesia-blogi.

Lisätietoja Malesia-opaskirjastamme saat täältä.

Liity Facebookissa ystäviimme esimerkiksi täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti